8 نکته مهم برای راه اندازی آرایشگاه موفق

یکی از رویاهای آرایشگران جوان راه اندازی یک سالن آرایشگاهی اختصاصی است. بعضی افراد بویژه افرادی که در شهرهای کوچک زندگی میکنند هم اولین اقدام آنها برای آرایشگر شدن، بازگشایی سالن اختصاصی است. اما در هر صورت راه اندازی سالن آرایشگاهی بدون اطلاع از شرایط لازم نه تنها برای شما یک اتفاق رویایی و خاطره انگیز نیست، بلکه میتواند به یک چالش و مخاطره بزرگ برای شما تبدیل شود.

در ادامه همراه ما باشید تا در مورد نکاتی که پیش از راه اندازی سالن آرایشگاهی مستقل بایستی مد نظر داشته باشید صحبت کنیم.

1- پیش از راه اندازی سالن آرایشگاهی، بودجه لازم برای شروع کار را پیش بینی کنید.

بدون شک روزی که شما سالن خود را راه اندازی میکنید، مشتریان شما دسته دسته به سمت شما نخواهند آمد. حتی اگر شما در یک سالن اجاره ای مدتی کار کرده باشید، باز هم انتظار نداشته باشید که مشتریان سابق شما مشتاقانه به سمت شما حرکت کنند. از راه اندازی سالن تا جذب مشتری و جلب اعتماد مشتری ممکن است ماه ها زمان سپری شود. گاهی در فضاهای شلوغ و پر رقابت ممکن است این زمان تا یک سال و حتی بیشتر هم ادامه داشته باشد. در اولین قدم بایستی بودجه لازم برای مخارج آرایشگاه و البته زندگی خودتان را در ابتدای راه تامین کرده باشید تا بتوانید در این دوران سالن آرایشگاهی خلوت و بدون مشتری خود را اداره کنید.

البته این تنها به آرایشگاه ها مرتبط نیست و بسیاری از مشاغل دیگر نیز به همین منوال هستند. هر کسب و کاری بایستی در روزهای اول خود را برای چالش کمبود بودجه آماده کند. اما متاسفانه بسیاری از آرایشگران جوان اصطلاحا بی گدار به آب زده و روزهای اول کار خود را با مشکلات جدی آغاز میکنند.

یکی از نکات مهم در روزهای اول شروع به کار این است که در این زمان شما باید هزینه های زیادی را جهت تبلیغات و معرفی کسب و کار و آگاه سازی اطرافیان از حضور خود در مکان جدید دارید و در کنار عدم کسب درآمد هزینه تبلیغات نیز یکی از مشکلات شما خواهد بود. بدون تبلیغات ممکن است روند جذب مشتری شما کندتر شده و یا به کلی مختل شود.

2- استخدام نیرو برای سالن آرایشگاهی

اگر یک آرایشگر تازه کار هستید و صرفا میخواهید یک سالن آرایشگری کوچک یا همان مغازه آرایشگری افتتاح کنید این گزینه در مورد شما صادق نیست. اما افرادی که قصد راه اندازی یک سالن آرایشگاهی واقعی را دارند، نمیتوانند به صورت انفرادی سالن خود را راه اندازی کنند. شما باید نیروهای خوبی را در کنار خود داشته باشید تا بتوانید شروع خوبی داشته باشید. اگر در ابتدای کار محدودیت بودجه دارید میتوانید به جای استخدام به شراکت نیز فکر کنید. البته بدون شک نمیتوانید خدمه و وردست و یا منشی را به عنوان شرکا در نظر بگیرید. در نهایت شما در ابتدای کار نیاز به جذب نیروهایی دارید که پرداخت حقوق آنها هم باید جزو هزینه های اولیه راه اندازی سالن در نظر گرفته شود.

حفظ تعادل بین تعداد نیرو و کیفیت خدمات در این بخش اهمیت زیادی دارد. شما باید نسبت به بودجه اولیه و شرایط منطقه نیروهایی را جذب کنید که بتوانید خدمات خوبی را به مردم ارائه دهید و مخاطب را در اولین مراجعه به مشتری وفادار تبدیل کنید. اما در همین حالت باید شرایط اقتصادی را نیز در نظر بگیرید. شاید برای شروع کار شما به منشی نیازی نداشته باشید و بتوانید فرایند رزرو نوبت و پاسخ به تلفن ها را خودتان انجام دهید. اما حضور نیروهایی که کارهای اصلی خدمات به مشتریان را بر عهده دارند ضروری است.

3- انتخاب محل مناسب برای آرایشگاه

رقابت، قیمت و جمعیت فاکتورهای مهمی هستند که شما برای انتخاب محل آرایشگاه بایستی به آن دقت کنید. گاهی یک منطقه به قدری پتانسیل مشتری بالایی دارد که حتی چند ده سالن آرایشگاهی میتوانند بدون مشکل در کنار هم فعالیت کنند. اما ممکن است یک منطقه علیرغم پایین بودن رقابت، محیط مناسبی برای تاسیس سالن آرایشگاهی نباشد.

اگر منطقه مسکونی را برای سالن آرایشگاهی خود انتخاب میکنید باید ساعات کاری سالن خود را بر اساس نیاز منطقه تنظیم کنید. مردم بیشتر در ساعات غیر کاری و روزهای تعطیل به شما مراجعه خواهند داشت. اما اگر منطقه تجاری محل قرار گیری سالن شماست، ممکن است افراد در ساعات استراحت و یا قبل از مراجعه به محل کار نیز به خدمات شما نیاز داشته باشند. حضور شما در ساعت های مناسب در محل کار میتواند شما را به یک برند معتبر و در دسترس برای افراد تبدیل کند.

اگر وارد منطقه های رقابتی میشوید حتما در مورد مخاطب خود تفکر کنید و به دنبال ایجاد برتری های رقابتی باشید تا بتوانید مشتریان را به سمت آرایشگاه خود جذب کنید.

علاوه بر تمام موارد ذکر شده، هزینه خرید یا اجاره ملک سالن نیز یکی از نکات مهم در انتخاب محل است که تاثیر زیادی در شرایط کاری شما خواهد داشت. میزان مشتری احتمالی شما باید میزان هزینه اجاری ملک شما را پوشش دهد. یکی از مهمترین نکاتی که موجب شکست شما در ابتدای کار خواهد شد هزینه های جاری نگهداری سالن است.

4- مجوز راه اندازی آرایشگاه

برای راه اندازی سالن آرایشگاهی نیاز به اخذ مجوز دارید. بدون مجوز فعالیت شما غیر قانونی خواهد بود و در ابتدای کار فعالیت شما را مختل خواهد شد. در مورد فرایند اخذ مجوز آرایشگاه بعدا به صورت مفصل توضیح خواهیم داد اما به صورت خلاصه شما بایستی تقاضای مجوز فعالیت را به اتحادیه آرایشگران شهرستان محل فعالیت خود داده و پس از سپری کردن مراحل بازرسی و ارائه مدارک مانند مدرک آرایشگری، مستندات قانونی و مدارک بهداشتی مجوز فعالیت شما صادر خواهد شد.

دقتت داشته باشید که یکی از مهمترین موارد داشتن مدرک معتبر آرایشگری است که بایستی از آموزشگاه های آرایشگری معتبر دریافت کرده باشید.

5- برند خود را بسازید

اگر بخواهید از حرفه آرایشگری کسب درآمد کنید بایستی به یک برند معتبر تبدیل شوید. اگرچه جذب مخاطب محلی در مقطعی از زمان برای شما یک موفقیت محسوب میشود اما موفقیت اصلی وقتی حاصل میشود که شما فرد را به مشتری وفادار خود تبدیل کرده باشید. اگر به برند تبدیل نشوید به سادگی مشتریان شما از دست خواهند رفت. در حرفه های رقابتی هر لحظه ممکن است در یک قدمی شما سالن آرایشگاهی جدیدی تاسیس شود و برای مشتری امکان انتخاب بین دو سالن ایجاد شود. همیشه در ذهن خود این مطلب را مرور کنید که چرا فرد به آرایشگاه شما می آید؟ اگر جواب شما صرفا نزدیکی و یا قیمت کمتر باشد بدون شک شما برند سازی درستی انجام نداده اید.

بایستی بتوانید مخاطبان وفاداری داشته باشید که حتی اگر به کیلومترها آن طرف تر نقل مکان کردید بازهم به آرایشگاه شما مراجعه کنند.

6- در دسترس مخاطبان خود باشید

داشتن اطلاعات تماس حرفه ای یکی از مهمترین موارد اولیه ای است که سالن شما بایستی داشته باشد. حداقل چیزی که در ابتدای کار پیشنهاد میشود یک راه ارتباط سنتی ( تلفن ) و یک راه ارتباطی آنلاین ( اینستا یا واتس اپ ) است. مشتری شما حق دارد که بتواند با راهی بجز تلفن با شما ارتباط برقرار کند . پیشنهاد میشود آرایشگاه شما یه شماره واتس اپ پاسخگو داشته باشد که مشتری درخواست رزرو نوبت را به آن ارسال کند. داشتن وب سایت در ابتدای کار برای سالن های کوچک توصیه نمیشود اما برای تبدیل شدن به یک برند معتبر وب سایت نیز مورد نیاز شما خواهد بود.

7-قیمت گذاری

قیمت یکی از مهمترین موارد جذب مخاطب است. قیمت خیلی کم مخاطب شما را نگران میکند که شما یک آرایشگر مبتدی هستید و قصد تمرین دارید. قیمت بالا نیز برای آرایشگرانی که هنوز به برند مطرح تبدیل نشده اند مشتری را آزرده میکند. در بخش های مرفه تر بودن به شما امکان مانور بیشتری میدهد. پیشنهاد میشود اگر قصد دارید قیمت پایین تری برای شروع کار اعلام کنید، این قیمت را به صورت آفر و تخفیف ارائه کنید و مشتری را از قیمت واقعی خدمت آگاه کنید.

8-تبلیغات و بازاریابی برای آرایشگاه

در بین تمامی موارد در مورد تبلیغات صحبت کردیم اما این مطلب به قدری مهم است که باید به عنوان یک نکته جدا به آن پرداخته شود. ظاهر سالن، تابلو بیرونی سالن و بنر های محلی از مهمترین مواردی هستند که بایستی به آن دقت کنیم. پخش تراکت در منطقه میتواند به آگاه سازی مخاطبان کمک زیادی کند. اما در این مورد نباید زیاده روی کرد.

تبلیغات الکترونیکی مانند اینستاگرام نیز میتواند به شما کمک کند اما در ابتدای کار شاید بازده زیادی نداشته باشد.

انتخاب نوع تبلیغات و نحوه اطلاع رسانی رابطه مستقیمی با منطقه کاری شما دارد. در برخی از مناطق تبلیغات کاغذی نتیجه بهتری دارد و در برخی مناطق تبلیغات الکترونیکی . مجلات تبلیغاتی که دامنه توزیع محدود دارند نیز میتواند یکی از گزینه های تبلیغاتی شما باشد.

یک خبر از افتتاح آرایشگاه در روزنامه محلی میتواند شما را در روز اول در نظر مخاطب یک برند معتبر جلوه دهد و چند گام شما را به جلو حرکت دهد. در مقالات بعدی به صورت مفصل در مورد برندینگ و تبلیغات صحبت خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر